Vijf crowdfunding projecten die geslaagd zijn!

Er zijn zo veel diverse, innovatieve, leuke en creatieve projecten waar in geïnvesteerd kan worden via bekende crowdfunding platformen. Wij hebben een aantal slimme, innovatieve en geslaagde crowdfunding projecten voor u op een rijtje gezet.

3Doodler

De 3Doodler is een 3D print pen die makkelijk vast kan worden gehouden. De 3Doodler is de eerste en enige 3D pen die beschikbaar is in de wereld! De pen is compact en makkelijk in gebruik. Er zijn handige sjablonen beschikbaar waardoor het nog makkelijker wordt om tekeningen tot leven te brengen!

Doolder werd gefinancierd via het bekende crowdfundingplatform Kickstarter. Het doel was om $ 30.000 op te halen, maar uiteindelijk werd dit maar liefst $ 2.344.134, gefinancierd door 26.457 mensen! Een groot succes dus!

6bd9c4b21565ef618416ddaac1125dbe_large

Waka Waka Power

In 2012 werd het eerste WakaWaka project succesvol gefinancierd. De WakaWaka is een Solar LED lamp die het leven van 1,5 miljard mensen moet veranderen! De WakaWaka is zo ontworpen dat het makkelijk op een fles past. Dit is niet alleen handig, maar het zorgt er ook nog eens voor dat flessen meer worden hergebruikt! Mensen in arme landen moeten nu vaak in het donker gebruik maken van lichtbronnen waarbij schadelijke gassen vrijkomen. Dit is niet alleen slecht voor hen maar het licht is nog steeds niet fel genoeg. Met de WakaWaka hebben mensen in de nacht beter licht en het is bovendien niet schadelijk. Ook kon met het eerste model telefoons worden opgeladen, alleen moest de batterij eerst uit de telefoon worden gehaald voordat het kon worden opgeladen. Helaas voor de iPhone gebruikers.

Voor dit eerste project was het de bedoeling om $ 30.000 op te halen, dit werd uiteindelijk $ 48.399.

In 2013 werd er een nieuw project aangemeld bij Kickstarter. Bij dit nieuwe model is het ook mogelijk om uw iPhone, iPad en iedere andere smartphone of tablet op te laden. Er zit nu een USB aansluiting in, dus u heeft niet alleen een goede lamp bij u, maar ook nog eens een oplaadpunt!

Voor het tweede project was het de bedoeling om $ 50.000 op te halen, dit werd uiteindelijk $ 419.472!

9a8b5d3e9735f93083b34cc97fd6690c_large

Momenteel is het derde project bezig. Met het derde model hoeft u de WakaWaka maar één dag op te laden en u kunt hier meerdere telefoons mee opladen of u heeft genoeg licht voor hele week! Wanneer u een WakaWaka koopt, geven ze bij WakaWaka een lampje aan iemand die hem écht nodig heeft. Ook zijn ze bezig met de WakaWaka Base 5 en de WakaWaka Base 10.

Voor het derde project was het de bedoeling om $ 70.000 op te halen, maar hier zitten ze al ruim overheen en er is nog bijna een maand de tijd om meer geld binnen te halen!

Oculus Rift

Met de Oculus Rift maakt u een deel uit van het spel dat u speelt. U kijkt niet meer naar alleen een beeldscherm, maar u zit ín het spel. De Oculus Rift is een nieuwe virtuele realiteit headset die speciaal ontworpen is voor video-games. Het veranderd de manier van denken.

Het geld dat via Kickstarter werd opgehaald voor de Oculus Rift werd gebruikt om het product sneller in handen te laten krijgen van ontwikkelaars en dit te financieren. De Oculus Rift neemt 3D gamen naar het volgende level. Er zijn al een aantal headsets op de markt beschikbaar, maar deze geven u niet de experience die Oculus wil waarborgen.

Het doel was om $ 250.000 op te halen, dit werd uiteindelijk $ 2.437.429!

68edc7461d628b636134dd67cbb26005_large

Pebble

Pebble is de eerste horloge die goed werkt met zowel iPhones als met Android smartphones. Het horloge heeft een hoog resolutie beeldscherm waardoor u alles scherp ziet, zelfs buiten in het zonlicht. Pebble is te gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals:

• Een fietscomputer: via de GPS op uw telefoon kunt u op Pebble zien hoe snel u gaat, hoe lang u onderweg bent en hoeveel kilometer u al hebt gefietst.
• Hardloophorloge: u kan makkelijk de muziek op uw telefoon bedienen en zien hoe ver u al hebt gerend en hoe lang u al onderweg bent. Ook kan u belangrijke berichten zien die op uw telefoon binnenkomen.

Het is makkelijk om nieuwe apps op Pebble te installeren, dit kan u via uw telefoon doen. Ook kunt u makkelijk zien wie u belt via Pebble als u uw handen vol hebt. Als uw telefoon is aangesloten op een muzieksysteem kunt u makkelijk via Pebble van nummer wisselen, zo hoeft u niet steeds naar het muzieksysteem toe te lopen.

31f84589e227fd118a37b4be2b42a7d3_large

De batterijduur van Pebble is ongeveer 7 dagen en hij is verbonden door middel van Bluetooth met uw telefoon.

Het doel was om $ 100.000 op te halen, het uiteindelijke opgehaalde geldbedrag was $ 10.266.845! Een zeer geslaagd project dus!

Fietsklik

De Fietsklik is een opzetstuk wat op de bagagedrager van een fiets kan worden geplaatst. De klik schroeft u als het ware vast. Op de klik kunt u een krat, een boodschappentas, een shopper, een laptoptas of een kinderstoeltje plaatsen. Het makkelijke van de Fietsklik is dat u in een klik het kinderstoeltje eraf haalt en bijvoorbeeld een krat achterop plaatst.

De krat die achterop de fiets kan worden geplaatst kan worden ingeklapt, er zitten ook wieltjes onder en er zit een uitschuifbaar handvat aan. Hierdoor is de krat makkelijk van de fiets te halen en kan het de supermarkt worden ingenomen. Nooit meer die onhandige boodschappentassen aan het stuur dus!

f32e1beed0fa2c359d2b8adbbf61f6a0_large

Het doel was om $ 40.000 op te halen, uiteindelijk werd dit $ 79.764. De producten zijn al te koop op de website van Fietsklik. Momenteel zijn ze nog bezig met de ontwikkelingen van een kinderzitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *