Crowdfunding Platformen

In 2004 in de Verenigde staten is Crowdfunding ontstaan, het is een alternatieve wijze van financieren. Crowdfunding laat de financiering verlopen via meerdere kleinere spelers i.p.v. een grote geldschieter. Voorheen gingen ondernemers veelal naar de bank om geld binnen te halen als startkapitaal. Tegenwoordig kan dit ook via Crowdfunding platformen.

In Nederland zijn er verschillende Crowdfunding platformen aanwezig. Een bekend platform is Geldvoorelkaar, maar dit is zeker niet meer de enige aanbieder. Door de explosieve groei van Crowdfunding neemt het aantal platformen snel toe. Nieuwe partijen die opkomen zijn Knab Crowdfunding en Kapitaal op Maat.

Geldvoorelkaar , crowdfunding platformen

Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar is opgericht door Martijn van Schelven en Edwin Adams. Geldvoorelkaar is ontstaan als antwoord op de financiële crisis en is het grootste crowdfunding platform van Nederland. Via dit platform werd er al meer dan zestien miljoen euro geïnvesteerd.

Knab Crowdfunding

Banken en Crowdfunding worden vaak als tegenstrijdig gezien. Knab is echter een bank die beide werelden combineert. Je leent van het publiek, via een platform dat dankzij Knab/Aegon Bank gegarandeerd aan alle vereisten en zekerheden voldoet. Daarnaast financiert Aegon zelf mee.

Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat is alweer zo’n vier jaar actief en vooral de laatste tijd sterk in opkomst. Het heeft projecten in het hele mkb, waardoor het een brede historie en veel interesse van investeerders heeft op kunnen bouwen.

Andere platformen

Naast de drie bovenstaande initiatieven zijn er nog tientallen andere organisaties die zich richten op crowdfinanciering. Investeerders.nl biedt een overzicht van crowdfunding platforms.

Crowdfunding platformen / sites